ToniVoutilainen

Maailman köyhiä auttamaan!

Miten olisi jo eliminoisimme ensin köyhyyden omasta maastamme? Miten olisi jos syytäisimme rahaa muualle maailmaan vasta kuin jokaisella Suomalaisella olisi koti ja elintaso kunnossa? Mutta eihän kotimaan köyhien auttaminen ole mediaseksikästä! Sehän on suorastaan tylsä aihe, kuka jaksaa tykätä facebookki kuvista missä poseerataan Suomalaisen köyhän vanhuksen kanssa? Puhumattakaan artikkelin lukemisesta aiheesta. Odottappas kun pääsee kuvaan söpöjen "turvapaikkahakijoiden" kanssa, siitä kyllä tykätään! Siitä saa lehtiartikkeleita joka johtaa siihen että tulee taas valituksi ensi vaaleissa.


Lähes kolmasosa eläkkeensaajista elää köyhyysrajan alapuolella Suomessa, ne ihmiset jotka ovat verellä ja hiellä rakentaneet tämän Valtion. Heidän ansiostaan meillä on oikeutemme, vapautemme ja elintasomme. Heille emme voi antaa hyvää elintasoa koska se maksaa liikaa! Suomen köyhältä saa ilmeisesti leikata, mutta ei Afrikan köyhältä. Hehän ovat kontribuineet valtavasti valtiomme eteen. Millä moraalisella logiikalla tätä perustellaan? Onko Suomalainen köyhä huonompi kuin Afrikan köyhä? Vai pelkäävätkö poliitikot etteivät he saisi EU palkintovirkojaan jos he kehtaisivat lopettaa rahan syytämisen ulkomaille? Mielestäni valtiolla ei ole mitään moraalista velvollisuutta auttaa köyhiä muissa maissa niin pitkään kuin omassakin on köyhyyttä ja kärsimystä. Siinä vaiheessa kun jokainen Suomalainen elää utopistisella elintasolla täällä ei ole köyhyyttä tai kodittomia, niin siinä vaiheessa minunkin puolesta rahaa saa syytää vaikka loputtomasti Afrikkaan. Ei penniäkään ennen tätä tilannetta.


Ihmiset jotka kokevat moraalisen polton auttaa Afrikkalaisia voisivat sen tehdä yksityisten järjestöjen kautta, epäilenpä vaan että kovin moni ei rahojaan todellisuudessa lähettäisi.  Kehitysapua on lähetetty triljoonia! Missä ovat ne tulokset? Siellä ne ovat diktaattoreiden,korruptoituneiden virkamiesten ja suuryritysten taskuissa. Afrikkalainen on pahemmassa jamassa kuin kolonialismin aikaan. Jos länsimaat haluaisivat todella auttaa Afrikkalaisia he veisivät suuryrityksensän sieltä pois, ja antaisivat heidän kehittää omia yrityksiään sekä talouttaan sen sijaan että ryöstävät heitä kolonialismin tapaan. "Semper idem sed aliter,"  "Always the same, but different" Kehitysapu on vain suuri vitsi!


On se kummaa miten Suomen köyhiä jatkuvasti kuritetaan, ja heiltä leikataan. Tänäkin vuonna Maailman köyhille lähetetään vähintäänkin 881 miljoonaa euroa, Elintasopakolaisiin uppoaa miljardeja.  Voitaisiin jopa spekuloida että kenties sosiaalitukia leikataan koska tajutaan että tälläiselle ihmismäärälle ei voi maksaa näin paljon, muuten ollaan konkurssissa. Hallitus hyökkää jatkuvasti köyhiä ja työttömiä vastaan, kyllä keksitään kaiken maailman älyttömiä työhakemus pelleilyjä. Missä on ne konkreettiset toimenpiteet köyhyyden poistamiseksi? Niinpä niitä ei ole, koska Suomalainen köyhä ja työtön ovat hallitukselle oksettavia ihmisotuksia, maailman köyhiä kyllä rakastetaan koska jos et rakasta niin vihervasemmisto media sinut teurastaa

.
Suomessa on yli 440 000 köyhää joiden tulot eivät riitä kohtuulliseen elämään. 660 000 elää suhteellisessa köyhyydessä. Uskaltaisin väittää että yli 2 miljardilla saisi varmaan osan nostettua köyhyydestä/työllistettyä.  Mutta kyllähän nyt aseet ja EU:n pillin mukaan tanssiminen ovat tärkeämpiä asioita. Nyt politiikot huutavat kilpaa että miten meidän on kehitettävä Afrikkaa jotteivät he kaikki tulisi tänne. Uskaltaisin väittää että Valtiollamme on helpompia ja edullisempiakin keinoja estää elintasopakolaisuus, kuin heille rahan lähettäminen  ajatuksella: että älkää nyt vaan tulko enempää!  Japani ja Australia eivät vastaanota elintasopakolaisia, ei heitä kukaan kutsu xenophoobeiksi niin miksi sitten meitä kutsuttaisiin?


No miten köyhyys sitten poistettaisiin? Ei kai sitä voi ainakaan lähitulevaisuudessa poistaa muulla kuin tulonsiirroilla, verotuksen nostamista tuskin talous kestää. Kyllä nämä kehitysavut,elintasopakolaisten rahat sun muut typerät maksut ja verot mitä maksetaan ulkomaille tulisi suunnata työllistämiseen, kouluttamiseen ja köyhyydestä nostoon. Ennenkaikkea suuryritykset tulisi saada maksamaan veronsan suomeen, eli estää veropelleily. Ei muuten onnistu niin pitkään kuin Kokoomus istuu hallituksessa. 


Perustulo olisi oiva väline köyhyyden vähentämiseksi! Perustulo tulisi saada jokaiselle Suomalaisella mahdollisimman nopeasti, mutta huomattavasti korkeammalla tasolla kuin mitä se on perustulo kokeilussa. Näin poistuisivat kannustinloukut, ja ne ihmiset jotka eivät töihin pysty tai eivät suostu voisivat silti elää hyvän elämän. Hyvä tai korkeatuloisilta perustulo kuitenkin verotettaisiin pois. Tulonsiirtoihin kyllä riittää motivaatiota niin pitkään kuin ne tehdään omille kansalaisille, ei elintasopakolaisille ja maailman köyhille. Tulevaisuudessa ainakin itse uskon siihen että robotit sekä tekoäly tekevät suurimman osan töistä, mielestäni tässä skenaariossa ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin perustulo. 


Joidenkin on vain niin mahdotonta ajatella että ihminen saisi loikoilla ilmaiseksi, töitä pittää tehä! Maailma vie meitä kokoajan tähän suuntaan, ja mitä nopeammin me hyväksymme sen sitä parempi. Minusta olisi ainakin hienoa loikoilla kuin vapaa ateenalainen antiikin aikaan, orjien sijasta meillä olisi robotit! En tätä silti tekisi jos perustulo tulisi välittömästi koska tykkään mukavista asioista elämässä, vaan siinä vaiheessa kun en enää kokisi työtäni järkeväksi tai siitä ei maksettaisi järkevää palkkaa. Unelmani jää haaveksi, jos täällä on silloin satoja tuhansia tai miljoonia elintasopakolaisia kuten monet haluavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suomi on yksi niistä kehittyneistä maista, jossa nautitaan Afrikan luonnonvarojen ryöstämisestä. Myös Suomen köyhille putoilee murusia tästä.

Suomen köyhiä pitää auttaa, ja niin pitää auttaa myös Afrikan köyhiä. Näitä köyhiä ryhmiä ei pidä asettaa toisiaan vastaan, vaan pitää alkaa ymmärtää se, että kapitalistisessa yhteiskunnassa jakolinja kulkee kapitalistiluokan ja työväenluokan välillä eikä ihonvärin, uskontokunnan, kansallisuuden tai etnisen taustan tai muiden näihin rinnastettavissa olevien seikkojen perusteella.

Yhteiskuntamme suuria valheita: Kehitysapu

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Niin kirjoitit suuryrityksistä joten olemme ainakin siinä asiassa samaa mieltä.

Kyllä minun mielestäni tulee asettaa omat köyhät etusijalle siitä yksinkertaisesta syystä että asumme Suomen Valtiossa, ja Suomen valtion tehtävä on pitää kansalaisistaan huolta. Se on ainakin se tehtävä minkä itse näen sillä olevan, meillä on kuitenkin varsin rajalliset resurssit.

Pekka Pylkkönen

Tälläinen teksti vetää komukoita paikalle kuin.. no paska komukoita.

1) millään älyllisellä mittarilla Suomessa ei ole köyhyyttä. Pienituloisimmatkin meistä kuuluvat maailman kahteen suurituloisimpaan kymmenykseen.

2) toteuta toki unelmasi ja loikoile, mutta miten kehtaat vaatia muita kustantamaan sitä perustulon tai vastaavan muodossa? Tajuatko että joku joutuu ne työt puolestasi tekemään. Olet moraaliltasi orjanomistajan tasolla.

3) suhteellista köyhyyttä ei voi poistaa tulonsiirroilla. Korkeat työttömille maksettavat etuudet kasvattavat tuloeroja pitkällä tähtäimellä koska työttömät jäävät mieluummin kotiin. [OECD, Suomen maaraportti 2016]

Kaiken kaikkiaan te komukat ja orjanomistajamentaliteetilla varustetut kaverit olette hyvää viihdettä. Mutta samalla olette tietysti hyvä muistutus ihmisille siitä että huonot ideat eivät ole kadonneet mihinkään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomalaisen köyhyyttä ei verrata muun maailman köyhyteen vaan meihin muihin suomalaisiin. Valtaosa suomalaisista ovat hyvin toimeentulevia, mutta myös "suomalaista" köyhyyttä esintyy aivan liian paljon. Se, että suomalainen köyhä joutuu valisemaan ruoan ja lääkkeiden väliltä tai ettei kykene osallistumaan yhteikunnan eri toimintoihin niin ei se häntä paljon lämmitä, että suurimmalla osalla maapallon väestöllä on vielä paljon huonommin asiat ja varsinkin kun on tiedossa, ettei näin asiaoiden välttämättä tarvitsisi olla.

Pekka Pylkkönen

Jos lääkkeet ovat hemmetin kalliita, niihin saa toimeentulotukea. Kaikilla on mahdollisuus saada sekä lääkkeet että sapuska.

Ja kyllä sen oman hyvän aseman tajuaminen pitäisi lämmittää aika paljon. Täällä voi elää korkeatasoista elämää vaikkei koskaan olisi pannut tikkua ristiin oman tai muiden hyvinvoinnin eteen.

Toki jos on elänyt peräkammarissaan ja nähnyt vain naapurinsa, saattaa kuvitella että on köyhä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #10

Vai lämmittää ajatus että kyllä muilla menee huonommin, kun on nälkä tai lapset näkee nälkää.? Hohhoijaa, äly hoi älä jätä. Kyllä täällä voi jees elämää viettää nykyisilläkin tuilla jos käyttää rahansan järkevästi, kaikki eivät tosin käytä. Kyllä ne verorahat tulee käyttää heidän auttamisekseen eikä lähetellä niitä Afrikan köyhille, millä logiikalla heidän köyhyytensän ei ole heidän oma vikansan? Jos et allekirjoita väitettä että Suuryritykset ryöstävät afrikkaa kuin kolonialismin aikaan.

Jyrki Paldán

"1) millään älyllisellä mittarilla Suomessa ei ole köyhyyttä."

Milläkähän keinoin mahdata rankata köyhyysmittareita "älyllisiksi" ja "ei-älyllisiksi"? Absoluuttisen köyhyyden mittari perustuu arbitraariseen raja-arvoon ja on alan asiantuntijoiden mukaan mittarina lähes kelvoton mihinkään, kun taas kaikki suhteelliset mittarit ovat aina ympäristösidonnaisia. Rikkaiden keskellä keskituloinen tuntee itsensä köyhäksi, mutta taas köyhien ympäröimänä rikkaaksi. Sen vuoksi suomalaisten sijoittuminen maailmanlaajuisessa tulovertailussa ei ole kovinkaan merkittävää.

"2) toteuta toki unelmasi ja loikoile, mutta miten kehtaat vaatia muita kustantamaan sitä perustulon tai vastaavan muodossa?"

Oletko yhtä ehdoton pääomatuloilla loikoilun suhteen, vai onko sinulla vain todella vahvat kaksoistandardit?

Entä kuka määrittelee kenenkin työn arvon, ja sen kuka "kustantaa" kenenkin elämän? Ei kai vain markkinat? Siinä tapauksessa nimittäin esimerkiksi muutaman miljoonan pyramidihuijauksen tekevä "kustantaa" tulonsiirtojen välityksellä osan esimerkiksi perheellisen pienituloisen levyseppä-pienyrittäjän elämästä. Jos kovasti kaipaat mainitsemaasi "järjellisyyttä", tuo tulkinta tilanteesta on hyvin kaukana siitä.

"3) suhteellista köyhyyttä ei voi poistaa tulonsiirroilla. "

Historiassa ne ovat olleet ainoa luotettava keino, jolla sitä on saatu merkittävästi vähennettyä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"millään älyllisellä mittarilla Suomessa ei ole köyhyyttä"

Suhteellisen köyhyyden määrä mittaa yhteiskunnan hajoamisriskiä. Se on ihan mittaamisen arvoinen asia.

Wikipedia: Relative poverty

"In 1776 Adam Smith in the Wealth of Nations argued that poverty is the inability to afford, "not only the commodities which are indispensably necessary for the support of life but whatever the custom of the country renders it indecent for creditable people, even of the lowest order, to be without."[63][64]

In 1958 J. K. Galbraith argued that "People are poverty stricken when their income, even if adequate for survival, falls markedly behind that of their community."[64][65]

In 1964 in a joint committee economic President's report in the United States, Republicans endorsed the concept of relative poverty. "No objective definition of poverty exists... The definition varies from place to place and time to time. In America as our standard of living rises, so does our idea of what is substandard."[64][66]

In 1965 Rose Friedman argued for the use of relative poverty claiming that the definition of poverty changes with general living standards. Those labeled as poor in 1995 would have had "a higher standard of living than many labeled not poor" in 1965.[64][67]"

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Hehhe, ei minua ole kyllä ennen kommunistiksi väitetty. Sekö minusta tekee kommunistin että tajuan miten suuryrityksille on annettu mahdollisuus ryöstää taas Afrikkalaiset?

Mm Harvardin yliopisto on ennustanut että vuoteen 2050 mennessä yli 50% maailman väestöstä on pysyvästi työmärkkinoiden ulkopuolella koska robotit ja tekoäly.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Mm Harvardin yliopisto on ennustanut että vuoteen 2050 mennessä yli 50% maailman väestöstä on pysyvästi työmärkkinoiden ulkopuolella koska robotit ja tekoäly."

Muutama vuosi sitten katsoin tilastoista, että Suomessa, Saksassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa kussakin melko tarkkaan 50% väestöstä käy töissä ja toinen 50% ei. Harvard tarkoitti varmaan ns. työvoimaa eikä koko väestöä.

Mutta... Uskon, että sitä mukaa kun robotit ja automaatit alkavat tehdä yhä suuremmassa määrin sitä työtä, jota nyt tekevät ihmiset, ihmisille keksitään muuta tekemistä. Jos ei muuta, niin robottien ja automaattien omistajat palkkaavat ihmiset tekemään myynti- ja markkinointityötä.

Jos joskus tullaan siihen pisteeseen, että töitä ei todella ole tarjolla, niin silloin joudutaan ihan vakavasti ottamaan kantaa siihen, millä perusteilla ne automaattien tuotokset jaetaan ihmisten kesken. Jaetaanko tarpeen mukaan vai ei? Ansioitahan ei silloin ole juuri muilla kuin automaattien omistajilla, jos nyt omistamista enää silloin lasketaan ansioksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Sekö minusta tekee kommunistin että tajuan miten suuryrityksille on annettu mahdollisuus ryöstää taas Afrikkalaiset?"

Sepä juuri. Eihän tuollaista kukaan muu tajua kuin kommunisti.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

1) Kyllä sitä on, sitä löytää kun avaa silmänsän. Se voi olla itse aiheutettua, mitä sitten kyllä heitä tulee auttaa. Kuuluu valtion velvollisuuksiin, muiden maiden köyhien auttaminen ei kuulu. Vanhuksilla ei riitä rahat lääkkeisiin ja ruokaan, lapsia kasvaa valtavasti köyhyydessä. Ei sieltä köyhyydestä ole kovin helppo ponnistaa seuraavaan "yhteiskuntaluokkaan".

2) Vapaa ateenalainen heitto oli tarkoitettu juuri tähän skenaarioon missä suorittavaa työtä ei enää juurikaan ole, se työ mitä on vaatii hurjan koulutuksen tai ne ovat erittäin korkeaa älykkyyttää vaativia. Eli yhteiskunta toimii robottien ja tekoälyn voimalla. Sinustako tässä skenaariossa ihmisten pitäisi juosta hullun lailla etsimässä paskoja pätkätöitä että saavat leipää suuhunsan? Kuten sanoin en loikoile tällä hetkellä, en saa mitään tukia enkä niitä ole todella moneen vuoteen saanut.

Tässä yhteiskunnassa missä elämme tällä hetkellä, niin kyllä minunkin mielestäni on moraalitonta olla pelkkä loinen yhteiskunnassa. En näe mitään moraalista perustetta sille ettei suostuta tekemään töitä jos pystytään, vaan annetaan muiden elättää meidät ja vedetään kaljaa tai piriä joka päivä. Ei tuo ole hyväksyttävää moraalisesti.

Mutta se on myös fakta että näin toimitaan ja tullaan toimimaan jatkossakin. Kyllä minun mielestäni valtion tulisi silti heille tarjota kohtuulliseen elämään mahdollisuudet, ties vaikka joku haluaisi sinne töihin. Mutta kyllä minun mielestäni on vielä moraalittomampaa pistää nämä ihmiset töihin yrityksiin tekemään yksityisille yrityksille voittoa. Jos jonnekkin heidät on laitettava töihin niin valtiolle, työhön joka hyödyttää kansalaista. Vaikkapa vanhustenhoitoon tai missä sitä tarvetta olisikaan. Tämähän se vasta sitä orjaomistajan logiikkaa on!

Kyllä minulle kelpaisi utopistinen haave tulevaisuudesta, jossa koneet ja tekoäly tekevät työt ainakin ne paskahommat. Jossa kaikki on kaikkien saatavilla koska se kyetään tuottamaan halvalla. Ihmisellä olisi mahdollisuus tehdä jotain mikä kehittää häntä ihmisenä ja auttaa häntä ymmärtämään universumia, maailmaamme ja muita ihmisiä. Sen sijaan että tehdään jotain todellisuudessa täysin hyödytöntä paskaduunia jonka ainut todellinen arvo on että joku saa siitä rahaa. Kyllä minulle kelpaisi maailma jossa ihmiset eivät määritä omaa identiteettiään sen perusteella mitä he tekevät työkseen.

3) Ei sitä kokonaan poisteta, mutta niinkuin jo sanottiin niin on ainut keino millä on ollut todellista merkitystä. Kyllä tässä yhteiskunnassa ja tässä talousjärjestelmässä, ne ulkomaan eurot tulee siirtää heidän työllistämiseen. Tästä joukosta kuitenkin lähes kaikki haluavat töihin ja paremman elintason. Rotat/loiset ovat tässä yhteiskunnassa naurettavan marginaalinen ongelma, ainakin olivat ennekuin elintasopakoilaiset tänne rupesivat saapumaan. Mutta mikäpä olisi taas mediaseksikkäämpää kuin mediassa huudella miten osa kansasta rottailee, kyllä siitä Suomalaisten rottailusta on tehty isompi ongelma kuin mitä se todellisuudessa on.

Juhani Vehmaskangas

Köyhä vanhus joka asuu 500e/kk maksavassa vuokra-asunnossa saa käteensä nettona reilut 700e/kk minimieläkettä ja siihen päälle 350e/kk asumistukea. Käyttöön hänelle jää siis vain 550e/kk!

Peruspäivärahalla elävälle työttömälle jää samassa tilanteessa 480e/kk.

Suomalainen on usein itsekäs. Muistatteko kun kysyttiin kuinka moni olisi valmis lyhentämään työaikaansa jotta työttömille saataisiin töitä?

Mika Sarivaara-Satta

Kehitysmaiden väestönkasvu on vain liian voimallista, ja se on hyvää tarkoittavien idioottien syytä, kun paras ratkaisu olisi ns. kylmä kalkkuna, mieluummin heti kuin myöhemmin, koska bodycount kasvaa sitä suuremmaksi, mitä myöhemmin lopetamme ns. kehitysavun.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Näin pitäisi toimia, mutta ei toimita koska halutaan tehdään tulonsiirtoja suuryrityksille ja koska jalo mutta idioottimainen aate.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Rahan arvo vaatii köyhyyttä voidaa myös ilmaista,että rikkaus vaatii köyhyyttä.

Pekka Pylkkönen

Jos sitä haluaa vain vertailla naapureihin. Mutta miksi kukaan haluaisi niin tehdä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En tiedä miksi niin tehdään jatkuvasti.

Eikä kommenttini koskenut naapureita vaan se on oleellinen pointti. Rikkautta ei olisi,jos kaikki olisi rikkaita. Samalla raha menettäisi arvonsa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Vanha totuus köyhyyteen liittyen on se että miljonääri on köyhä miljardööreihin verrattaessa.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Muihin esitettyihim väitteisiin otan kantaa kun pääsen täältä töistä pois loikoilemasta!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset