ToniVoutilainen

Kiina ottaa mallia Pol Potilta

https://yle.fi/uutiset/3-10740690

Kiina aikoo lähettää 10 miljoonaa vapaaehtoista kaupunkilaisnuorta elävöittämään maaseudun syrjäseutuja.
Asia käy ilmi maata hallitsevan kommunistipuolueen asiakirjoista, ruotsalainen Dagens Nyheter -sanomalehti kertoo 

– Tarvitsemme nuoria, jotka hallitsevat tieteen ja teknologian, auttamaan maaseutua uudistamaan perinteisiä kehitysmallejaan, varapormestari Zhang Linbin Hunanin provinssissa sijaitsevasta pikkukaupungista kertoo kiinalaisen Global Times -sanomalehden haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)
Kiinassa monet nuoret osaajat ovat muuttaneet kaupunkeihin, mikä on johtanut osaajapulaan maaseudulla.
Zhangin mukaan hänen asuinkaupungissaan tarvitaan nuoria, jotka osaavat käyttää tietokoneita.

"These young volunteers will be sent to rural areas, especially old revolutionary base areas, regions of extreme poverty and areas where ethnic minority groups live to promote local development and improve personal skills, read a recent document released by the Communist Youth League of China "

 

Jokainen näistä 10-miljoonasta lienee: puolueelle uskollinen, oikeaoppinen, hyvin koulutettu sekä fanaattinen. Onneksi tai epäonneksi heillä on mistä valita.  

Välillä mennään eteenpäin, välillä taaksepäin. Opit ovat selvästi parantuneet, eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun Kiina tätä harrastaa, eikä varmaan viimeinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Vanhempiani olivat polpotin kuolemaleirillä ollut ja pakenivat sieltä. Tiedän heidän kertomansa kautta millaista olivat poltpotin "työleirit".

Voisitko kertoo tarkemmin missä kohdassa tai miten Kiinan harrastaman VAPAANEHTOINEN 10 milj. koulutetut ja työikäiset lähettäminen auttamaan kehittymätöntä maaseutuja kehittymään muistuttaa poltpotin menetelmää? Huah???

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kysymyksesi on hyvin oikeaanosuva. Kiinan yhteiskunnallisesta todellisuudesta vallitsee Suomessa melko harhaanjohtava kuva, noin keskimäärin. Useat kuvittelevat, että siellä vallitsee jonkinlainen maolaisdiktatuuri edelleen ihmisten arjen tasolla, kun tosiasiassa hyvinvoivat kiinalaiset koulutetut kaupunkilaiset elävät arjessaan aivan samoin kuin vastaavat ihmiset Helsingissä, Tukholmassa, Lontoossa New Yorkissa ...

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Voi olla että minulla on harhaanjohtunut kuva Kiinasta. Oman kuvani perusteella Maolaisdiktatuuri on jotakin mikä kiinnostaa Xi Jinpingiä suuresti. En epäile pätkääkään sitä etteikö hyväosaiset kaupunkilaiset eläisivät vastaavanlaista elämää kuin muuallakin maailmassa.

Oma silmäni näissä uutisissa tarttui lähinnä tuohon englanninkieliseen virkkeeseen, jonka itse tulkitsen niin että "oikeamieliset" nuoret lähtevät paikkoihin missä on olemassa mahdollisuus "kipinän" syttymiseen. Han-Kiinalaisia lisätään alueille missä on uiguuri yms enemmistö.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An Vastaus kommenttiin #4

Toni tätä faktaa monet lännessä on vaikea niellä se, että Kiinassa kiinalaiset niin vähemmistö kuin enemmistö liikuvat sinne minne haluavat töiden perässä.

Han menevät sinne johon hallitus sallii. Myös uiguureja ln muuaalla alueilla Kiinassa kuin Xinjianin autonomin provinssissa. Näin vanhempiani kertoivat. Sitä paitsi XinJianissa asuvat koko historian aikana muita etnistöjä kuin Uiguurit mm. Han, Hui-muslimit, Tadjikit ja monet muutkin. On harhaa käsitys että vain Uiguurit asuvat Xinjianissa.

Kiinassa on paljon muslimeja ja muita etnistöjä joita muut ei ole edes mieleen tulee. Han- kiinalaisiin koostuvat pääosin monesta suuresta enemmistöjen etnisista kuten Haka, Hokkie ja esim minä Teochium etnistöön kuuluvaan. Ja paljon muutakin enemmistö "klaanit" jotka hisyorian saatossa yhdistettiin Han-identtiteetilla. Vaikka puhuvat eri dialekkejä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #10

Onhan Kiina näköjään Hukou-järjestelmäänsä parannellut, kun asiaa vilkaisee uudestaan. Kiinassa on varmasti parantunut kaikki keskiverto Kiinalaisen kannalta hurjaa vauhtia(paitsi ilma), tämä on ihan selvä asia kun tulee talouskasvua PITKÄÄN ja VAHVASTI.

Minun silmääni vaikuttaa päivänselvältä että Valtion ylinjohto haluaa muokata Xinjianin, Sisä-Mongolian ja Tibetin provinssien demografiaa.

Väittäisin että moni uiguureista, Kazakheista sekä Huista ei haluaisi mennä "poliittisiin uudelleenkoulutuskeskuksiin". Veikkaan että aika monen tiibettiläismunkin ei anneta tehdä "töitään" edes siellä kotiseudullaan. Falun Gongilaisen on vaikea edes tehdä töitä, kun elimet on varastettu.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An Vastaus kommenttiin #11

"Minun silmääni vaikuttaa päivänselvältä että Valtion ylinjohto haluaa muokata Xinjianin, Sisä-Mongolian ja Tibetin provinssien demografiaa.

Väittäisin että moni uiguureista, Kazakheista sekä Huista ei haluaisi mennä "poliittisiin uudelleenkoulutuskeskuksiin". Veikkaan että aika monen tiibettiläismunkin ei anneta tehdä "töitään" edes siellä kotiseudullaan. Falun Gongilaisen on vaikea edes tehdä töitä, kun elimet on varastettu."

Tähän ei mulla oo mitään näkymystä koko totuudesta. Enkä lähtee väittelemään asioista. Voin vain todettaa että harvoin asioiden toden laita ovat siltä mitä itsestään tuntuu.

Ps. Mulla oli nuorena kosketusta Falung kon henkilön kanssa hieman (ehkä pieni hetkisen). Voin sanoa, että mitä tulee lahkojen kanssa tekemistä, niin kannatta olla hieman kriittinen! Nimittäin Falung ko on kuin Kiinan scientologiaa. Tää on mun kokemusta em. henkilöstä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #12

En sympatisoi kultteja tai lahkoja jotka perustuvat järjettömyyksiin, en tosin ole todellakaan tähän kyseiseen lahkoon perehtynyt, mutta aika harvassa se järjellinen lahko on tähän asti ollut.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Elinry%C3%B6st%C3%B6...

Koulutuskeskuksista löytyy kyllä tietoa valtavasti, ja olet varmaankin kuullut miten Tibettiläismunkit mm. sytyttävät itsensän tuleen protestina keskushallinnon harjoittamalla politiikalle.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Tonin linkimän uutisen perusteella olin itsekin alussa päädyin saman päätelmää kuin hänkin. Mutta tiedän että uutiset (yleensä) eivät kertoo koko kuvaa asiasta.

Yli 15 vuoden aikana vanhempiani matkustavat kaakois-Aasiassa ja Kiinassa säännöllisesti lomalla, yhtä jaksoisesti kuukausia kerrallaan. He ovat nähneet ja kokeneet Kiinan muutoksia selkeesti niiden matkojen ja kiinalaisystävien kautta. Heidän kertomukset poikkeavat yleensä aika paljon uutisten kanssa.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Ei se perustu siihen millään tavalla, kuin sillä että ihmisiä siirretään paikasta A paikkaan B. Sekä molemmat maat olivat/on Kommunistisia. Otsikko oli turhan kärjistävä/typerä. Parempi otsikko olisi ollut vaan viittaus osittaiseen kulttuurisen vallankumouksen uusintayritykseen.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Poltpotin ja Kiinan ero on siinä, että (poltpot) vanhempiani + muut sukulaiset ja satoja tuhansia kaupunkilaisia aseiden uhalla pakko siirrettiin maaseudulle pakkotöihin ja järjestelmällisesti kidutettiin ja tapettiin . MAo aikana myös näitä tapahtui muttei näin suuressa mittakaavassa suhteellisesti.

Maon ja Xin ero on siinä, että Xin aikana Kiina on vauras ja koulutetumpia väestö. Maon aikana Kiina oli paljon köyhempi ja vähemmän koulutettu porukkaa. Silloin kanssa oli helpompi aivopestiin.

Pitää muista kuitenkin ilman Mao ei ole nyky Kiinaa. Se on fakta!

Ilman CIA tukea Poltpot ei olisi päässyt valtaan. Jos on aikaa ja mielenkiintoa aiheen kohtaa nii suosittelen youtubesta löytyy John Pilger: year zero cambodia.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Olen samaa mieltä kanssasi. Paitsi kohdasta että silloin kansa oli helpompi aivopestä, tässä auttaa teknologinen kehitys. Xi Jinping oli yksi niistä nuorista jotka Maon aikana lähetettiin maaseudulle, epäilen että on elämänsän aikana miettinyt että miten sen olisi voinut paremmin toteuttaa.

Pitää katsoa tuo video, en ollut tietoinen että CIA auttoi Pol Potin valtaan, mutta eipä se yllättävää ole.

Käyttäjän anleng79 kuva
Leng An

Sinänsä ymmärrän kirjoituksesi pointi, kun luin linkimasi uutisen. Mutta mietin tärkemmin asioiden ero niin uutiset eivät välttämättä kertoo koko tottuutta.

Ero Maon aikana ja nykyKiinaa kommunistin politbyrossa on se, että nykyKiina 8/10 johtavat hahmot politbyrossa on ensinööreja ja tutkijoita. Kun taas Maon aikana heitä aika vähän johtotehtävissä.

Kai se mun mielestäni selittää Kiinan teollistumisen tahtotilaa.

CIA ei suorannaisesti auttanut vaan koulutti ja aseisti heitä jollakin tavalla. Myös muita valtio toimijoita on mukana jollakin lailla mm. Thaimaa Britit ja hongkong. Riittää Amerika heikentää hallitusten joukkojen toimintakykya niin kapinnalliset pääsevät valtaan. Näitä "toimenpiteitä" nähtävissä monessa lähi-idässä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #7

Uutiset eivät varmasti kerro koko totuutta, varsinkin kun tämä "uutinen" oli joku vuoto Kommunistisen puolueen nuorisojärjestön asiakirjoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset