ToniVoutilainen

SDP:stä, Uudesta Suomesta ja Hussein al-Taeesta


Voiko hallitukseen kelpuuttaa puoluetta, joka ottaa tällaisia ihmisiä ehdokkaakseen? Ei ole ensimmäinen susi lampaan vaatteissa joka löytyy SDP:n leiristä (Rami Adham, Oulun imaami). Sympatisoijia löytyy myös kuten Tuula (Isis terroristeille sotaveteraani edut) Väätäinen. Al-Taeella ja Väätäisella on varmaankin yhteinen ihmiskäsitys sekä arvopohja.


Onko jotain järkeä luottaa politiikkoon joka ei muista omia mielipiteitään sekä kirjoituksiaan muutaman vuoden ajalta? Tosin kukapa hölmö muistaisi jos siitä seuraa syyte kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja kenkää puolueesta, sen sijaan kannattaa esittää muistisairasta(Samaan aikaan twitterissa sekä facebookissa Husseinia äänestävät kehuvat mitenkä hyvä muisti hänellä on).

– "Hussein on mielettömän tarkkanäköinen, rauhoittava, hyvämuistinen ja hauska, hän luonnehti ehdokasta."

Eihän SDP:llä ole tietenkään varaa potkia kyseistä herraa puolueesta, koska ei ole varmuutta että hän luopuisi kansanedustajuudestaan joka voisi johtaa siihen että SDP menettää paikkaenemmistönsän. Jotenka "perusteellinen harjaus", "aktiivinen katuminen" sekä "Olen sanonut typeryyksiä" mantran toistaminen tulevat riittämään. Ihmiskäsitys ja herra arvo pohja eivät tule seisomaan Antti Rinteen pääministeriyden tiellä.


On aivan päivänselvää että Al-Taee valehtelee kun hän väittää ettei hän ole keskustellut asiasta puolueen kanssa, jokainen joka uskoo että tämä asia ei ole kolmen päivän aikana kantautunut puoluejohdon korviin on melkoinen mentaaliakrobaatikko(Jos asia ei ole ollut jo tiedossa kauan ennen tätä). Ei edes Antti Rinne ole niin huono politiikko etteikö hän osaisi valmistella vastausta tähän, ja se on hiljeneminen ja mahdollisimman vähä kommentointi. Al-Taee on myös julkaissut näitä päivityksiä toimiessaan CMI:issä, jossa hän aloitti työskentelyn vuonna 2014, osa päivityksistä on vuodelta 2015. Al-Taee on väittänyt marraskuussa 2018 että kyseessä on mustamaalausyritys, nyt ei enää olekkaan, muisti on vaan kadonnut. On hienoa että STT haluaa varmistaa mahdolliset syytökset eivätkä julkaise sontaa, olisikohan moraali ollut niin korkealla jos ehdokas oli ollut jostain toisesta puolueesta?  Tai etnisyys tai uskonto jotain muuta?


Al-Taee ottaa jokaisessa käänteessä esille asian että hänestä on tehty turvallisuusselvitys, mitä sitten? Supo ja ylin poliisijohto yleensän Suomessa ovat ryvettäneet itsensän lähiaikoina ihan tosissaan, Supolla oli mm vinkki Turun terroristista. Supolla ja poliisilla lienee tärkeämpääkin tekemistä... Kuten tutkia vihepuherikoksia, sekä peitellä toistensan rikoksia. 


Markku Huusko itkee mediassa miten heiltä vietiin pois mikrofoni, samalla hänen alaisuudessaan toimiva US toimitus poistaa täysin asiallisia blogeja sekä viestejä, vieläpä vaalikaudella. Uuden Suomen sensuuri on vain parempaa, ihan niinkuin SDP:n vihapuhe on parempaa, aukeaako tämä ironia edes teille?


Minkä takia toisten kansanedustajien vuosia vanhoista päivityksistä ja kirjoituksista saa puhua ja ei toisten? Minkä takia yhdeltä jankataan joka päivä vastauksia samoihin kysymyksiin ja toiselle ei saa edes esittää kysymyksiä? Huikeaa kaksinaismoralismia. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Toni. Pidin. Kyllä täällä on; kahdenlaisen "karjan" kaitsijat: lammasvuotaisten susien suojelijat ja Jeesusluonteisten vastustajat. Henkiä on kaksi; vain toisen voimme ottaa "omaksi." Siunaten, Lasse.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuula Väätäinen, eduskunta kirjallinen kysymys 776/ 2013.

Voi aivan vapaasti googlata.

Että tällaisia Ajatusten Tonavia SDP:n valitusta edustuksesta eduskunnassa löytyy vielä v. 2019.

Väätäinenhän valitsi sopeutumiseläkkeen vanhan sairaanhoitotyönsä sijaan perustein, ettei voi liian tunnettuna henkilönä enää toimia hoitotyössä !

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Markku Huuskon olis syytä vastata tähän!

Kyseessä on eurovaalit, ja lipsuu toimittattajien asententeellisuus.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Markku Huuskon olis syytä vastata tähän!

Kyseessä on eurovaalit, ja lipsuu toimittattajien asententeellisuus.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Aika noloo, on vain parempaa rasismia, Juutalaisiin kohdistuvaa. Natsi leimat saivat uuden merkityksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En tunne juurikaan koko asiaa, ja yhtään puolustelematta, mutta ainakin hän osaa pyytää anteeksi.

Joillekin se on vaikeaa.

Yleensä anteeksipyynnöllä selviää vanhoista kupruista.

Nimim. mikrofoni pois perkele! :)

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

V 1945, A.Hitler: Tein ikävästi juutalaisille. Anteeksi.
SDP: Ei se mitään. Tässä sulle SDP:n jäsenkirja. Tervetuloa jakamattoman ihmisarvon porukkaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#7

Tämä on vähän hankalampi keissi jos asia menee edes suurinpiirtein, kuten vaiennettu asian julki tuonut blogisti esittää.
Silloin kyse ei ole ihan pelkästä anteeksipyynnöstä koskien jotain facebook höpö höpöä.... minkä tietysti al-taee kieltää.

Kokonaisuudessa annetaan ymmärtää al-taeen olevan lähellä Iranin shiahallintoa, joka vakoilee tänne tulleita pakolaisia sekä pyrkii omalta osaltaan "hybridivaikuttamaan" suomalaisiin.
Eduskunta on tähän kohtalainen työkalu.

Iraninilla tiedetään olevan hyvät välit Venäjän kanssa, joten tällainen al-taee olisi kultaakin kalliimpi iranilaisliittolaisensa kautta venäläisille suomen eduskunnassa.

Mutta petterin ei kannata vaivata päätään tällaisilla isompien kokonaisuuksien hahmottamista vaatimilla asioilla.
Keskityt vaan siihen persujen panetteluun ja siihen onko joku kirjoittanut rumasti netissä.... kyllä siitä anteeksipyynnöllä selviää.... paitsi persu.
Tänään voi vielä hyvinkin kirjoittaa vaikka Putkosen eilisestä toilauksesta.

Petterille riittää anteeeksipyyntö.... siis jos syyllinen ei ole persu...persuilta ei mikään riitä.
Petteri ei tunne juurikaan asioita jos "syyllinen" on ns. "omien joukosta", mutta jostain syystä tuntee kyllä jokaisen persujen kunnan varavaltuutetun avustajan facebook kirjoittelut ja muut toilaukset.

Al-taeeta syytetään antisemitismistä.
Petterille tiedoksi, että tuolla iranin suunnalla antisemitismi tarkoittaa jotain muuta kuin suomessa persujen "matut ulos" kirjoittelut autojen kylkiin.
Siellä antisemitismi tarkoittaa sitä, että jokainen juutalainen tulisi tappaa kohdattaessa, eikä "ole niin justiinsa" millä tavalla se tapetaan....kunhan kuolee.
Lähi-idässä antisemitistit eivät ole siedätettävissä juutalaisiin ihan samalla tavalla kuin täällä persuporukoissa, jossa antisemitismi on "muoti-ilmiö" sellaisten keskuudessa, jotka eivät edes tiedä mikä ero on juutalaisella ja muslimilla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Jew doing what a jew does best. Fucks up everyone to gain everything."

Ois voinu rauhan tae käyttää vaalisloganina tuota.

Jotkut itkee mikrofonin poisottamista. Lehdistöllä tuntuu olleen nämä asiat tiedossa jo ennen vaaleja. Olisiko tutkivalla journalismilla ollut ja tuolla mikrofonilla ollut käyttöä?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jew doing what a jew does best. Fucks up everyone to gain everything."

Ois voinu rauhan tae käyttää vaalisloganina tuota.
"

Mikäli hän aidosti on itse kirjoittanut muun muassa tuon, on hän selvästi antisemitisti ja rasisti toki siinä samalla - ainakin ollut vielä v. 2012, jolloin tuo on väitetysti julkaistu.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Jokainen englanninkielen taitoinen, ymmärtää millaisesta muslimirasistista on kysymys {puhuisin itse asiassa natsista}. Mahdollistaako Ritalan puutteellinen kielitaito valikoivan idiotismin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Tässä nyt on kysymys siitä, että hänen täytyisi pyytää anteeksi sitä että on muslimi. Antisemitismi tulee heille äidinmaidossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko tämä nyt sitten verrattavissa mihin?

Mestariin?, Hakkaraiseen, Isikseen?, terrorismiin?

Onko kyseessä jotain laitonta?

Kusipäitä on jokaisessa puolueessa, mutta vain yhdessä niitä on useampi :)

Elikkä demareilla on nyt sitten yksi Hakkaraiseen ja Halla-ahoon verrattava ääliö puolueessa.

Enää puuttuu tuomio, joku muu tuomio, kuin uuden suomen viisaiden halveksunta :)

Demareiden ongelma, vasemmistoliitto rules!

Ja siltikin persut voittaa aina ääliöpörssin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hussein Al-Taee ei ole missään tapauksessa ääliö vaan eritäin fiksusti käyttäytyvä herrasmies.
Ainoastaan kotoutumista suomalaisiin arvo mielensä pahoittajiin on vähän kesken.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Goebbels oli herrasmies ja osasi puhua sivistyneesti oikeudestaan juutalaisten tappamiseen. Fasismi ei kelvannut eurooppalaisille, mutta islam näyttäisi paikkaavan puutteen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Petteri on sellainen antikvaariaattien supersankari.

Iskulauseella:
"mää oon tyhymä, mutta se on mun voima".

Et osaa miettiä mitään muuta kuin persuja, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä tahansa.
Unissaankin hourailee "rasisti,persut,Hakkarainen,Huhtasaari...." ja seuraavana päivänä helvetin väsynyt huonosti nukutun yön jälkeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minähän kommentoin, että tyhmiä on monessa puolueessa.

Lukutaito, tai lukemisen ymmärtäminen on joskus hankalaa :)

Mä oo pirteä, käynyt jo kävelyllä kuudelta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #17

#17

No et sinä tyhmä ole, mutta supersankari kuitenkin :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

"Mä oo pirteä, käynyt jo kävelyllä kuudelta."

Niin sitä pitää :)
+++++ +++++
Huusko taas taitaa nukkua vieläkin, koska ei ole ehtinyt määrätä tätä blokia poistettavaksi. Asiaa käsitteleviä kirjoituksia poistettiin eilen ainakin kolme (ehkä enemmän.. en iltapäivän jälkeen ehtinyt Puheenvuoroa tsekkaamaan) , joista Yasan omia oli kaksi. Yasalle lätkäistiin sen päälle vielä kirjoituskielto Puheenvuoroon, mutta uutiset olivat jo somessa levinneet sen verran laajalle että valtamedian oli otettava aihe esille.

***** *****
Yasan oma aiheeseen liittyvä kommentti Twitterin puolelta:

"
Lol. @uusisuomi ei vain poistanut kaksi blogitekstiäni, vaan asetti kokonaan julkaisukiellon, ilman minkäänlaista varoitusta. Samalla he käyttivät blogissa nostettuja asioita uutisessaan. Pravda olisi ylpeä. Hyvät blogistit, poistukaa tästä palvelusta. https://t.co/LKGro0DRzU
"

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #17

Mun mielestä Petteri on varsin virkistävä ja kiva. Täällä on monta kirjoittajaa ja kommentoijaa, joiden juttuja lukiessaan vain masentuu.
Petteri ei masenna koskaan!

Henry

Jone Virtanen

Tässä on muutama asia jotka panevat ajattelemaan. Ensimmäiseksi voin todeta, että tiedän sen mitä tietoja ja miten SUPO kerää kun se tekee laajennetun tarkastuksen. SUPO toimivaltuudet ovat rajalliset ja sen on erittäin vaikea kerätä sellaista tietoa jota esimerkiksi tässä tapuksessa kaivataan. Suomen siviilitiedustelu (paino sanalla siviili)on melkoinen paperitiikeri jos tätä ei ole aikaisemmin kansalaiset huomanneet.

Toinen asia joka minua ihmetyttää, on yleisesti Euroopassa työväenpuolueiden joukossa yleinen juutalaisvastasuus. Mistä se kumpuaa? Britanniassa tästä on viimeaikoina puhuttu, mutta ei muualla.

Olen yrittänyt selittää sitä itselleni historialla. Hajonnut Nevostoiliitto oli juutalaisvastainen monella eri tapaa ja liittoutui arabien kanssa Länttä ja siinä samalla Israelia vastaan.Se tuki PLO:ta ja kaiken maailman muita sissi- ja vastarintaliikkeitä, joiden teema oli Lännen ja rahavallan hävittäminen. Ja siihen rahavaltaan miellettiin juutalaiset olipa se sitten totta tai ei. (Juutalaisten rahavallan myytistä voisi kirjoittaa erikseen, se on niin laaja kokonaisuus joka alkaa keskiajalta ja katolisen kirkon motiiveista. Sanotaan nyt vaikka että ne Itä-Euroopassa, II Maailman sodan ja sitä edeltäneen ajan vainoissa tapetut juutalaiset olivat 95% köyhempiä kin valtaväestö)) Ehkä näiden sosialistipuiolueiden levy jäi vain päälle soittamaan CCCP:n vinyyliä. En tiedä.

Suomessa esimerkiksi Tuomioja on ajanut kovasti palestiinalaisten asiaa, tuomitsematta kertaakaan niitä tekoja joita se teki esimerkiksi 1970-luvulla. Ei Israel ole mikään puudeli, mutta ei ne toisenkaan puolen kaverit sitä ole.

Jos asiaa ajattelee SDP:N kannalta, niin poliittisesti "pakolainen" sopii hyvin puolueen kilven kiillottamiseen. Silloin ollaan niin solidaarisia että! Ongelma on vain siinä, että et aina tiedä sitä mitä saat. Ja jos et tunne seemiläis-haamilaisten kansojen tapoja tai kulttuureja, niin vahikoja sattuu. Tai sitten tehdään asiat tieten tahtoen.

Tuula Väätäinen on sitten oma lukunsa. Kuka häntäkin on äänestänyt? Tai vielä mielenkiintoisempaa on se, miksi SDP on hänet listalleen valinnut. Ilmeisesti tämä kalifaatin väkivalta on sitä parempaa väkivaltaa ja sen veteraanit ansaitsevat kunnioituksemme. Ainakin SDP:n jäsenen mielestä Daeshin riveihin lähteneet suomalaiset eivät ole ainakaan minun katsantokannassa enää Suomen kansalaisia. He lähtivät vapaaehtoisesti Suomesta, hyväksyivät uuden kalifaatin säännöt ja lait. Ja osallistuivat sen "vapaustaistelun" tukemiseen.Mitä tai kenen veteraaneja he ovat?'

Hussein al-Taee liittäminen Iranin ja Veäjän valtapyrkimyksiin ei ole sinällään mitenkään ihmeellistä. Etenkin kun katsoo hänen taustojaan. Eikä siinä että hän on työskennellyt "rauhavälitysorganisaatiossa". Sille kaikelle on sekä poliittinen selitys, että motiivi. Venäjä on lähentynyt Iranin kanssa jo pitkään. Viime vuonna turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Iranin presidentti Hasan Ruhani neuvottelevat Ankarassa. Mistähän pojat matoivat puhua? No ei anakaan rauhasta ja solidaarisuudesta, sen voin uskoa.

Iran on Turkille ja Venäjälle toimiva työntekijä. Pelinappulat on aseteltu laudalle, jonka toisella puolella istuu länsi. Yksi pelikenttä on Syyria ja muita kenttiä valmistellaan koko ajan.(Sekä Venäjä että Iran tukevat Bashar al-Assadin hallintoa.) Tähän uuteen valtapoliittiseen (globaaliin) pelikenttään sopii mainiosti se, että Hussein al-Taeen tapaiset miehet tekvät omaa työtään uuden koaliition puiolesta.

Arabeilla on ollut taipumus liittoutua milloin kenenkin kanssa. Myös natsien kanssa (Jerusalemin Suurmufti ja SS Handschar). Jos minä olisin SDP:n puoluekoneen osa, varoisin vähän näitä "pelin politiikan" poikia. Aina ei saa sitä mitä tilaa.

Jone Virtanen

Ritalalle sen verran, että historian valossa Juutalaisten ja myös muiden vähemmistöjen vainoon syyllistyneitä polittisia aatesuuntia on kaksi. Sosialismi ja kansallissoialismi. Sosialismi on näistä se pahempi. Eikä pidä unohtaa niitä vielä olemassa olevia muutamaan sosialistimaata. Niissä lienee kaikilla hyhvä olla? Ympäristöasiat kunnossa? Tasa-arvo vallitsee?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Korjataan nyt kuitenkin Jonea sen verran, että kyseessä lienevät "kommunismi ja kansallissosialismi sekä myös muutamat kahjot suomalaiset oikeistolaiset!"

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Korjataan myös sen verran. että maanosaamme pesiytyvä islam suhtautuu juutalaisiin täsmälleen samalla tavoin kuin kolmannen valtakunnan natsit. Kuten aikanaan natseja ei koettu uhkaksi, ei myöskään islamia ymmärretä vaaraksi ihmisarvoja vastaan, vaan sen laajenemista suorastaan tuetetaan polkemalla Ranskan vallankumouksen meille tuottamia, arvoja. Kuten niin useasti olen todennut islam ei hyväksy uskonnonvapautta, eikä sen myötä ihmisen ajatuksenvapautta, sananvapauden islam on jo käytännössä tuhonnut Euroopasta. He jotka taivastelevat suomalaisten rasismia, kannattaisi pohtia tulevaisuutta, jossa eduskunnassa istuu pelkästään oikeauskoisia. Kaksikymmentä prosenttia riittää tekemään demokratiasta teokratian, ei siihen enemmistöä tarvita. On kysymys kansakunnista joilla ei ole moraalista selkärankaa ymmärtää mitä on tapahtumassa, näinhän ei ollut Kolmannessa valtakunnassakaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ikäänkuin Rinteellä ei olisi ollut jo tarpeeksi hankalaa.

Jos SDP joutuu erottamaan al-Taeen ryhmästään, niin hallitustunnustelijan (ja pääministerin) paikka saattaa arvalla siirtyä Halla-aholle.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutta jos joutuu erottamaan, niin luulisi sitä jokusen muun sitten eroavan perässä, vaikkapa solidaarisuuden nimessä...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pitääkö tästä vetää johtopäätös että demareissa on persujen hallituspaikan tae?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ilmeisesti taustalla on vähän samankaltaista hölmöilyä kuin Halla-ahon tekstit. Nouseeko hän siis "ajatuksineen" demareiden puheenjohtajaksi niin kuin Halla-aho perussuomalaisten? Tuskin. Puolustavatko perussuomalaiset hänen sanavapauttaan ja todistelevat, että kyse on vanhoista kannanotoista? Tuskin.

Itse näen, että kyse on imago-ongelmasta demareille ja osoitus perussuomalaisten kaksinaamaisuudesta - osoitus siitä, että vain perussuomalaisten sananvapaus on heille tärkeää. Meille muille tämä on vain osa näytelmää.

Odotan seuraavaa käännettä. Kenties joku perussuomalainen käy puolustamaan heppua samoilla perusteilla kuin Halla-ahoa? Tuskin. Kenties heppu eroaa? Ehkä, mutta tietämättä hänestä oikeastaan mitään on vaikeaa ennakoida reaktiotapaa. Demarit antavat lausunnon jossa heppua "harjataan" mutta ei varsinaisesti eroteta. Todennäköistä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Unohtakaa tai suvaitkaa koska Halla-ahon vuoden 2006 blogin numero 24 sivulause. Tämä nerokas argumentti jossei kumoa ainakin selittää, hyväksytyttää kaiken maailman tekstin Breivikistä australialaisen joukkomurhaajan manifestiin?

Ihmeellistä tässä on se, että olen ylipäätään moisia kirjoitellut (Halla-ahon blogit eivät ole some - möläytyksiä) ja / tai ei ole niitä jo vuosia sitten poistanut, sulkenut koko tilin. Sisällöstä ei uskalla sanoa oikein mitään, ikuinen sunni / shiia jako, kuilu Suomessakin, 'yllättävää' antisemitismiä ja toisaalta toki naimisissa suomalaisen naisen kanssa eikä mikään 'kiihkoilija'

https://www.youtube.com/watch?v=DH0O-oZJCjs

Puhelinhaastattelu: SDP:n Hussein al-Taeen hyvin tunteva nimetön lähde

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Blogin sivulauseessa. Oletko ihan varma...

https://fi.wikiquote.org/wiki/Jussi_Halla-aho

Mitä nimettömiin lähteisiin tulee, niin itse suhtautuisin niihin HYVIN varovaisesti. Kun sattuvat usein olemaan lähinnä panettelua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #27

Supo tutkikoon mutta kannattaa katsoa vaikka tuo video. Motiiveja voi spekuloida, mutta tässä kohtaa aika vaikea uskoa, että kysessssä olisi vain Anter Yaşan lokakampanja väärennöksineen kaikkineen Hussein al-Taeeta vastaan syystä x (tätä ei ainakaan tiedetä)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #28

Tosta videosta voi päätellä että toihan elää ja käyttäytyy täysin kotimaansa kulttuurin mukaan, on siis melko huonosti kotoutunut.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #28

Erilaiset pahat puheet ovat netin arkipäivää. Se että milloin niissä on taustalla tosiasioita tai milloin ne todella ovat täysin paikkansapitäviä vaihtelee rajusti. Yleensä ollaan jossain välimaastossa - eli luultavimmin tässäkin tapauksessa on siteeksi totta, mutta samalla mukana on vahvaa tulkintaa, tahallisia kärjistyksiä ja vääristelyä, ja kenties jopa jotain tyystin epätosia kohtia. Tutkikoot demarit ja tarvittaessa lehdistö ja poliisi asiaa. Itse välttelen kannanottamista siihen saakka että ulkopuolinen taho tutkii syytösten todenperäisyyden. Mielellään taho jolla on oikeasti resursseja asian tutkimiseen ja intressissä löytää tosiasiat.

Anterin vaikutteista on mahdotonta sanoa mitään, kenties hän on puhtailla motiiveilla liikkeellä, kenties ei. Hänen kirjoituksensa oli kokonaisuudessaan sellainen, että jos sen olisi kirjoittanut suomalainen, olisin suhtautunut siihen suurella varauksella sillä sen verran tuo meni tyylillisesti vihjailevan panettelukirjoituksen puolelle. Enkä näe mitään syytä suhtautua siihen eri tavoin vaikka kirjoittaja ei ole kantasuomalainen. Mutta kuten sanoin, tutkikoot muut jonka jälkeen katsotaan mitä tuosta kestää tarkastelun ja mitä oikeasti langettavaa löytyy.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

”jos sen olisi kirjoittanut suomalainen”

Voi hyvänen aika, minkämaalainen Yasa on? Entä tämä al-Taee?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #31

Korjataan siis, äidinkieleltään suomenkielinen ja suomalaisen kulttuuritaustan omaava. Retoriikka kun vaihtelee aika paljonkin eri kultuuripiireissä. Se mikä on suomalaisessa keskustelussa överiksi menoa, ei sitä kaikissa asioissa ole vaikkapa venäjällä, puhumattakaan israelilaisesta tai muiden lähi-idän kansojen tapauksissa. Ja Suomessakin jopa ikäryhmien välillä on aika isoja eroja tiettyjen sanojen ja sanontatapojen hyväksyttävyyden suhteen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #31

Jussila sekoilee eetoksena sokerihumalassa, ymmärtämättä juridiikan ja etiikan eroja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Sinulta jälleen kerran kommentti, jossa ainoastaan sinä koet antaneesi keskusteluun jotakin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #52

Jotainhan sinä kommentistani sait, koska havahduit. Tarkoitin sen vain letkautukseksi ontuvasta kommentistasi, näinhän olet reagoinut minunkin vastaaviin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #57

Anter Yasan kansalaisuus on sinulle eettinen kysymys? Otan syvästi osaa mielesi haurastumisen johdosta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #58

Sinähän tästä eettisen kysymyksen teit. Jäikö se Aristoteles siellä yliopistossa väliin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

No ei, jos nyt viittaat siihen, että valtiot ovat erilaisia, samoin niiden kansalaiset, eikä yksimielisyyttä vallitse siitä, kuka on kansalainen.

Ei tuo ole minusta mikään erityinen ongelma. Odottelen lentoa, ja jouduin tuossa juuri näyttämään passini.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #28

Muuta en oikein osaa tähän sanoa, mutta fakta lienee kuitenkin Anter Yasan äärimmäinen katkeruus SDP:a kohtaan, kun puolue ei omasta mielestään kohdellut häntä oikein.

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen Vastaus kommenttiin #46

Kaltoinkohdelluksi tulemisella on yleensä sellainen vaikutus, että se lukkiuttaa ajatuksia. Onko se kantava voima tässä sitten katkeruus, vai oikeudentunteen hakeminen, niin se on tuloksellisesti merkityksetöntä.

Tärkeintä on edetä asiat edellä ja jos Anter kykenee paljastamaan todellisia epäkohtia puolueesta, tai sen toimijoista, niin se on tervetullutta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #27

Kivelä ei ymmärrä että tuossa voi olla ainekset vakavaankin mikäli esim. löytyy Janus Putkoseen yhteyksiä. Sananvapaus miehellä toki on vaikka osoittautuisikin juutalaisvastaiseksi yms.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #34

Tarkkuutta Rami: "Tutkikoot demarit ja tarvittaessa lehdistö ja poliisi asiaa. Itse välttelen kannanottamista siihen saakka että ulkopuolinen taho tutkii syytösten todenperäisyyden. Mielellään taho jolla on oikeasti resursseja asian tutkimiseen ja intressissä löytää tosiasiat."

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #35

Tietenkin älykkäänä ihmisenä lisäsit tuonkin lausahduksen - et ole suinkaan tyhmä. Itselläni on tarpeeksi tarkkuutta ja osaan tehdä huomioita. Olet lukuisissa blogeissa nyt profiloitunut eniten puolustelemaan kyseistä miestä käyttäen siihen huomattavasti aikaa ja vaivaa. Siltä se useimmista varmasti näyttää. Mutta ei siinä mitään - elämme kohtuullisen vapaassa maassa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #37

Itse asiassa en ole yhdessäkään kommentissa ottanut kantaa hänen tekoihinsa, tai puolustellut häntä. Olen tuonut esille sen, että on vielä vähän aikaista tehdä pidemmälle vieviä johtopäätöksiä ja sen että perussuomalaisten suhtautuminen hänen ja vaikkapa Halla-ahon sanoihin ja niiden oikeudelliseen merkitykseen vaihtelee mielenkiintoisesti.

Itse en erityisesti välitä lynkkausilmapiiristä, edes tällaisesta sanallisesta. Jos taustalla on oikeasti jotain hälyttävää löytänee joko lehdistö tai poliisi tarkentavia tietoja jonka jälkeen varmasti asiallisiin toimiin ryhdytään. Mutta sitä ennen lähinnä odottelen ja katson mitä tuleman pitää.

Ihmisten olisi kyllä hyvä ymmärtää, että maltillisuus tuomitsemisessa on kaikkea muuta kuin hyväksymistä tai puolustelemista. Mutta toki jos jollakulla on hyvin tiukka kanta, voi tuon näkeminen olla hankalaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #39

Netissä usein hutkitaan ensin ja tutkitaan sitten. Kivelä edustaa järjen ääntä. Al-Taeen tekemiset on nyt nostettu tikun nokkaan, joten asiaan tulee varmasti lisävalaistusta, kunhan maltetaan vähän odottaa.

Tässä vaiheessa näyttää, että al-Taee kuuluu samaan sarjaan kuin jotkut möläyttelevät persukansanedustajat, mikä hiukan "tasoittaa puntteja" puoluiden välillä. Aika näyttää, löytyykö vakavampia kytköksiä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Eikö sinulle riitä että vasemmanlaidankulkijat puolustelevat, miksei nämä vasemmalla olevat puolusta sitten Halla-ahoa,olipa sinulta typerä kirjoitus.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

OLen umpivihreä äärivasemmistolainen anarkisti ja kirjoitin juuri äsken toiseen blogiin:

"Tämä koko kysymys on mielestäni niin vaikeaselkoinen ja hipo sananvapauden rajoittamista.
Minä esimerkiksi olen ikuisesti Halla-aholle kiitollinen kirjoituksista, joista hänet tuomittiin, koska hänhän paljasti niissä olevansa täydellinen poliittinen id... (sensuroitu)."

__________________________________

Käyks' toi?

Henry

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä on vakvampi tapaus, koska henkilö on muuttanut tänne alueelta jossa on erityisen paljon radikalismia ja hänellä on todennäköisesti erilaisia verkostoja alueella, kun on näin aktiivinen. Joten asiaa ei voi jättää sen varaan, että on pelkkiä möläyttelyjä, vaan pitää tutkia.

"Suojelupoliisin syytä selvittää kunnolla kansanedustaja al-Taeen tapaus."

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27476...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mielenkiintoista se että meillä on kansanedustajana Irakin kansalainen. Kenenkähän asioita mahtaa ajaa.

Jone Virtanen

Samaa mietin myös minä. Irakin kansalainen? On ihanaa kun Kivelä & Co vähättelevät ilmeisen tosia tekstejä kun kyseessä on "aateen mies" (vai onko?). Jos kyseessä olisi ääliömäinen persu (en koskaan ole äänestänyt persua. Silläkin pesällä on omat selvitettävänsä.) niin voi sitä ristiinnaulinnan huutoa. Näin pääsiäisen aiheen mukaan.

Mitenkän se yhteistyö noilla lauseilla käy Ben zyskowiczin kanssa?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No onhan Latviallakin (vai oliko se Liettua?) ollut amerikkalainen presidentti.

Henry

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Latvia, Liettua, Viro, mitä näitä nyt sitten on?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset