ToniVoutilainen

Ovatko suomalaiset journalistit täysin ammattitaidottomia?

STT oli tietoinen Hussein Al-Taeen viesteistä ja ajatuksista jo marraskuussa 2018. 

"STT kysyi näiden kuvakaappausten aitoudesta Al-Taeelta ensimmäisen kerran marraskuussa. Hän kutsui tuolloin asiaa "mustamaalausyritykseksi". CMI oli tuolloin STT:hen yhteydessä ja kiisti kuvakaappausten aitouden. STT on kevään aikana ollut muutamiin kuvakaappauksissa kirjoittaviin henkilöihin yhteydessä, ja myös he ovat sanoneet kuvakaappausten olevan väärennettyjä." https://www.is.fi/politiikka/art-2000006077802.html

Minä olen aina luullut että yksi median keskeinen tarkoitus yhteiskunnassamme on toimia "vallan vahtikoirana", kyllä suomalainen media on epäonnistunut totaalisesti työssään jälleen kerran. Minä haluaisin oikeasti tietää minkä takia korkeasti koulutetut toimittajat eivät tee työtään, vaikka joku on sen jo heille melkein valmiiksi tehnyt. Olikohan tämä joillekin toimittajille epämiellyttävä uutinen huomioon ottaen vaalikauden? Minkä takia kansalaisaktivistin pitää tehdä koulutettujen journalistien työ?  Olisiko tämä asia ikinä tullut esille ilman Anter Yasaa? 

Olisi myös mielenkiintoista saada tietää minkä takia Uuden Suomen toimitus vaiensi Anter Yasan tällä alustalla? Miksi US moderointi pyrki poistamaan linkit jotka johtivat Anter Yasan sivuille? Minultakin poistettiin yksi blogi joka aivan varmasti oli tämän sivuston sääntöjen mukainen, varsinkin nyt kun herra kansanedustaja on myöntänyt kuvien olevan totta. Poistettuja blogeja oli minun lisäkseni 2-3, ja niissä ei selvästikkään ole ollut yhtään mitään valheellista.

Epäilen että jos jostakin PS:n kansanedustaja ehdokkaasta olisi tullut tälläisiä syytöksiä ilmi muutama kuukausi ennen vaaleja, niin STT:ssä ja kenties valtakunnansyyttäjävirastossa olisi kiljuttu riemusta. Tämä hypoteettinen ehdokas olisi ristiinnaulittu mediassa päivässä, hänet olisi absoluuttisesti teurastettu, ja tätä olisi käytetty lyömäaseena loput vaalikaudesta. 

Jotkin arvot ja ideologiat vaikuttavat minusta selvästi pesiytyneen ainakin mediakentän johtoon, ja tasavertaisuus ei ainakaan ole yksi näistä arvoista. Erään toisen pellen sanoin: "Kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte"
Kyllä tämä jupakka taas lisää uskoa suomalaiseen journalismiin.....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuli vain mieleeni että onkohan kyseessä se vanha "suomettuminen" josta on vaikea päästä irti?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onko kysymys ammattitaidosta vai ammattietiikasta.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Etiikasta. Sinällään näitä väitteitähän on varmaan suhteellisen vaikea todistaa, koska luulisin että ne pitäisi todentaa Facebookin päästä Jenkeistä, ja tuskinpa heillä on kovaa kiinnostusta rueta suomalaista lehdistöä auttelemaan. Eikä STT:llä varmaankaan ollut edes kiinnostusta kysellä.

On oikeasti hienoa että ei julkisteta kaikkea mahdollista paskaa, koska tällä aikakaudella se väärentäminen on helppoa. Joidenkin kohdalla se etiikka ja moraali näyttää olevan erilaista, varsinkin jos se palvelee omia poliittisia näkemyksiä. Kansanedustajaksi pyrkivästä ihmisestä tulee median mielestäni selvittää kaikki mahdollinen epämääräinen jos se heidän tietoon tulee, tässä tapauksessa niin ei ole selvästikkään tehty. Vaan Al-Taeen kommentti "mustamaalausta" riitti.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Syy siihen että STT ja HS eivät niitä kuvakaappauksia julkaisseet saattoi myös olla se etteivät pystyneet varmistamaan niiden aitoutta, ja "kuvakaapparin" tarinassakin oli pieniä epäselvyyksiä: http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275168-al-tae...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olen ihmetellyt ihan samaa toimittajien ammattitaidon osalta. Suomessa on tällä hetkellä muutama hyvän ammattitaidon omaava toimittaja jotka osaavat hommansa, Lauri Nurmi kärjessä. On oikeasti häpeäksi journalismille että tavalliset ihmiset tulevat näyttämään miten hommat hoidetaan. Miettikääpä Yasa tai Ari Pesonen jonkun laatumedian toimittajana. Kerran viikossa jonkun merkittävän pellervon pää putoaisi ääritarkalla faktoja sisältävällä jutulla jossa olisi nippu todella ikäviä kysymyksiä esitettyinä.

Usari tuskin laajasti lähti poistelemaan blogeja tai linkkejä kun omanikin sai olla linkeistä ja väitteistä huolimatta paikoillaan ja varsin reippaassa levityksessä.

Eniten hävettävää täällä lienee niillä aikuisina ja järkevinä esiintyvillä punavihreää väriä tunnustavilla kiljujilla jotka hyökkäsivät Yasaa vastaan levittämällä mitä uskomattomimpia selityksiä väärennöksistä ja salaliitoista äärioikeiston juoniin. Toivotaan että US julkaisee Yasan alkuperäisen blogin kommentteineen jotta nähdään miten paha olo valtasi monet aikuiset tai aikuisina esiintyneet.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Sinun blogisi oli ensimmäinen jota ei poistettu joka sisälsi ne linkit. Lakimiehen tittelillä voi olla tekemistä asian kanssa, tai sitten ei. Tarina oli jo ulkona.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Teen kyllä jutut ihan tavallisena pellervona ja tuskin saan erityiskohtelua. Juuri sain arvoisalta ylläpitäjältä varoituksen kakki-sanan väärinkäyttämisestä. Sitä ei olisi saanut käyttää yleiskielen muodossa verratessa punavihreää kakinjauhantaa äärioikeiston kakinjauhantaan.

Kun täällä tietyt tyypit solvaavat henkilökohtaisuuksiin menemällä ja levittävät valheita joskus päivittäin ja kielenkäyttö on aivan karmeaa, ylläpidon puuttumatta, tulee välillä mieleen häipyä vähin äänin. Anna mun kakki kestää...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Kommenttisi viimeisen kappaleen kohdalla peesaan täysin palkein.

Jore Puusa

Suomessa on tuhansia journalisteja ja 4200 kpl median osasta.
Viitisen vuotta sitten meillä oli vuotava hana suihkuhuoneessa. Paikalla käynyt putkimies ei saanut vuotoa loppumaan.
Voinko nyt sanoa Toni Voutilaisen tavalla: "Suomalaiset putkimiehet ovat täysin ammattitaidottomia"
Esimerkiksi Koiramme-Våra hundar lehdessä on töissä journalisteja. Ao. lehdessä ei ole ollut juttua Al-Taeen tilanteesta. Ovatko siis Koiramme lehden journalistit täysin ammattitaidottomia?
Itse entisenä journalistini poltan sulakkeeni tökeröistä yleistyksistä.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Voit toki sanoa. Ei tosin kannata polttaa päreitä jonkun satunnaisen idiootin kommenteista internetissä, kuvittelisin että elämä on aika vaikeata jos pitää kokoajan pahoittaa mielensän.

Myös missä kohtaa tekstiä väitän että kaikki journalistit ovat täysin ammattitaidottomia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset