ToniVoutilainen

Suomessa järjestäytynyt rikollisuus kukoistaa

Suomeen on jälleen rantautunut uusi kansainvälinen rikollisjärjestö.

”Moottoripyöräjengi Outlaws MC on ulottanut lonkeronsa nyt myös Suomeen. Outlaws MC on kansainvälinen rikollinen moottoripyöräjengi, jolla tiedetään olevan noin 290 alaosastoa maailmanlaajuisesti.

Lappeenrannassa toimivan Fifteen MC South Karelia -kerhon jäseniä on hiljattain nähty Lappeenrannan linnoituksessa täydet Outlaws MC:n jengitunnukset ja -liivit yllään, mikä viittaa siihen, että jengi on saanut järjestössä virallisen aseman” https://yle.fi/uutiset/3-10777176

Miksi näitä rikollisjengejä ei edes kielletä? En sinällään tosin usko että järjestön kieltämisillä on mitään todellista vaikutusta, järjestöt vaan siirtyvät vieläkin enemmän piiloon. Voidaan tosin mielestäni esittää kysymys että miksi joku pellehermanni järjestö nimeltä Pohjoismainen vastarintaliikenne on kielletty, kun on oikeita järjestöjä jotka aiheuttavat todellista uhkaa yhteiskunnalle ja kansalaisille. Monet väittävät usein kun keskustellaan liivijengien kieltämisestä että ainakaan kaikkia rikoksia nämä liiviherrat eivät tee kerhon käskystä tai vastaavaa, tämä voi olla totta, mutta olen aika absoluuttisen varma siitä että vähintäänkin jokaisesta rikoksesta joka on tehty liivit päällä he maksavat kyllä kerholle prosenttiosuuden, mikä ihmeen funktio näillä kerhoilla muuten edes on? Oman käsitykseni mukaan jopa liiviherrat itse tietävät mitä se ”veljeys” siellä kerhossa on, taitaa olla sitä puukon selkään lyömistä että voisi saada vähän enemmän euroja taskun pohjalle. 

”moottoripyöräjengi pyrkii aivopesemään jäseniään. Kirjassa mies paljastaa, että oma tahto pyritään viemään, minuus halutaan pirstoa ja miehistä rakennetaan uskollisesti tottelevia puudeleita pittbullin ruumiissa.”

”Moottoripyöräjengissä oli Lönnqvistin mukaan tarkkoja sääntöja ja rajoitteita. Mielikuva äärettömästä vapaudesta ja miesten välisestä solidaarisuudesta oli vain harhaa. Vapautta haikaileva Lönnqvististä tuntui, että häntä vahdattiin.” https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ex-cannonball-jengi-pyrki-aivopesemaan-jaseniaan/5841362#gs.b1jgkg

Viranomaiset ovat jopa menettäneet kontrollin vankiloista, vankiloissa huumekauppa kukoistaa. https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/viranomaiset-vahvistavat-rikollisjengi-united-brotherhood-otti-suomen-vankilat-hallintaansa-jengi-teki-selliosastoista-rahasampoja/819289/

Miten tämä voi olla edes mahdollista? Liika hyysäys ja liian vapaat olot, eihän vankeja saa sortaa vaan heitä tulee pidellä kuin kukkaa kämmenellä. Suomen vankeusjärjestelmä lienee kestää vertailun lähes mihin tahansan muun maan järjestelmään, jos vankien rehabilitointia pidetään tärkeimpänä kriteeninä kuten on varmaankin järkevää pitää. Mutta mitenköhän se rehabilitointi onnistuu kun liiviherroilla on noin valtava ote vankeista sekä heidän omaisistaan.  ”järjestelmän tarkoitus on kuntouttaa vangit irti rikollisesta elämäntavasta, mutta jengipainostus ja jatkuva turvallisuusuhka sitovat vangit uusiin rikoksiin myös vapautumisen jälkeen”

Kaikkein hulluinta on toki se että tämä järjestäytynyt rikollisuus pystyttäisiin murskaamaan lähes totaalisesti hyvinkin nopeasti jos niin haluttaisiin tehdä, poistamalla huumeiden laittomuus. Se ihmisten halu päihtyä kun ei poistu kriminalisoinnilla, se voi poistua korkeintaan valistuksella ja opetuksella jotka perustuvat faktoihin, ei hysteriaan, kuten tupakan käytön väheneminen osoittaa.  Nykyään poliisien fokus taitaa olla muutenkin internetissä vihapuheen etsintä(ellei vihapuhuja ole demari) sekä omat rikokset ja  niiden peittely, joten onko sillä enää heillekkään merkitystä, kun työtä riittää ilmeisen paljon muuallakin, kun ei enää edes keretä siitä huumekauppaa valvoa, vankiloista puhumattakaan.

Menneisyydessä ainakin minun silmissäni Suomen poliisilla oli todellista uskottavuutta, ja siihen pystyi luottamaan. Nykyään tuntuu siltä että saa joka viikko lukea milloin on mikäkin poliisi käräjillä, pahimpana esimerkkinä Aarnio. Jonka kaverit eivät ole tainneet muuten kadota mihinkään, herra Aarnio hiihtää samoissa ympäristöissä, samojen tai ainakin saman pörssiyhtiöiden toimistusjohtajien synttäbileissä kunniavieraana kuin aina ennenkin. Rahoittaa myös elämänsän haudatuilla rahoillaan. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rikospaikka-huumepoliisin-ex-pomon-setelit-joutuivat-syyniin-jari-aarnion-50-euron-setelit-eivat-lapaisseet-tunnistuslaitetta/7351172#gs.b1qfij

Ehkä Suomeenkin tarvittaisiin suuren maailman tyyliin oma poliisijärjestö joka pelkästään vahtii tätä osittain kenties korruptoitunutta ja ilmeisen kykemätöntä ammattikuntaa. Ehkä kuitenkin suurin syntilasti on kahdellasadalla apinalla Arkadianmäellä, kuten aina kaikissa muissakin asioissa.

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos näiden kansainvälisten rikollisjärjestöjän "presidentit" aavistaisivat millaiset pellehermannit keskimäärin johtavat näitä Suomen "chaptereita" niin jäisivät liivit jakamatta.

Suomalaisessa rikollismaailmassa lukion keskeyttänyt välkky johtaa amiksen tai peruskoulun kesken jättäneiden joukkoja.

Rikollismaailma on pelkistetyimmillään hyvin yksinkertainen. Se perustuu väkivallan käyttöön ja sen pelkoon.

Rikollinen voisi pahoin, jos uhrit uskaltaisivat kohdata väkivallan silmästä silmään.

Ikävä kyllä se on tehty tavalliselle kansalaiselle mahdottomaksi oikeusturvan ollessa rikoksen tekijän puolella.

"Ehkä Suomeenkin tarvittaisiin suuren maailman tyyliin oma poliisijärjestö joka pelkästään vahtii tätä osittain kenties korruptoitunutta ja ilmeisen kykemätöntä ammattikuntaa."

Kuka sitten vahtii vahtikoiraa?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

"Kuka sitten vahtii vahtikoiraa?" Varmaankiin joku siviili järjestö, mutta sitten pitää vielä jonkun vahtia heitä ja jne :D

"jos näiden kansainvälisten rikollisjärjestöjän "presidentit" aavistaisivat millaiset pellehermannit keskimäärin johtavat näitä Suomen "chaptereita" niin jäisivät liivit jakamatta."

Hermanneja he varmasti ovat, mutta jos hermanneilla on vankilat noin kovassa otteessaan, niin kyllä nämä hermannit silloin ovat oikeasti vaarallisia. Epäilen että kansainväliset johtaja hermannit ovat keskimäärin samaa tasoa kuin Suomessa. Liivihermanneissa on toki se hyvä puoli että heidät tunnistaa jo kaukaa, prätkähiiriliivit ja tatuoitu naamahan on aika varma merkki hölmöydestä, joten sinäänsän on hyvä että he merkkaavat itsensän.

Ei kai tällä nykyisellä lainsäädännöllä noita pysty mitenkään hajottamaan, kuten sanoin tekstissä niin luulen että ainut tapa tuhota/heikentää kyseisiä järjestöjä on poistaa se syy miksi ne ovat olemassa, ja tavat jolla he tekevät rahaa. Vaikka jokaisen prätkähiirijengien johtoportaat "katoaisivat" mysteerisesti, niin eipä siinä kauan menisi että siellä olisi uudet herrat rötöstelemässä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Ainoa ratkaisu on viedä näiltä äärimmäisen väkivaltaisilta liigoilta markkinat laillistamalla huumeet. Huumevalvonta on täysin tehotonta (Poliisin ja Tullin oma arvio että saavat 5% takavarikkoon), silti siihen palaa satoja miljoonia vuodessa, aineet ovat myös haitallisempia, on epäpuhtauksia, vaarallisia pitoisuuksia, nykyään uutena lääkeväärennökset joista löytynyt fentanyyliä ja muita opioideja, muuntohuumeet ollut riesana jo kauan. Klassiset huumeet laillistamalla, näiden kysyntä tyrehtyisi täysin.
Markkinoille on tunkua ja poliisi on myös tiedottanut aseistautumisesta jengien kesken, pian on samanlainen katusota kuin Ruotsissa, missä yli 90% katuväkivallasta liittyy huumejengien keskenäiseen reviiritappeluun.
Vaikka kaikki nykyiset gangsterit ja myyjät saataisiin kiinni, uudet tulisi tilalle, monesti nämä uudet ovat raaempia kuin edelliset, joten ojasta allikkoon.
Tässä vuosia peitetehtävissä ollut poliisi kertoo, kuinka suuren operaation jälkeen saatiin lähes sata diileriä kiinni, meni vain 2h kun uudet oli tilalla.
https://youtu.be/VbgGHV9L8hI?t=719

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Näin se on. Uskallan epäillä että on tuon kyseisenkin videon poliisi saanut mukavasti paskaa niskaan, kun kehtasi kertoa tuon asian.

Esimerkkinä järjestäytyneen rikollisuuden heikentymisestä voidaan käyttää vaikka sitä miten Mafia heikkeni USA:ssa kun alkoholin kieltolaki lopetettiin. Se tosin vain heikkeni, heillä oli kyllä vielä mm muut huumeet, prostituutio ja uhkapeli. Sekä tietenkin kaikki muut talousrikos himmelit mitkä he kerkesivät kultavuosinaan opetella.

Ongelma on poliittinen. Politiikkoja nyt tunnetusti kiinnostaa aina enemmän moraaliposeeraus, kuin asioiden ratkaiseminen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Ongelma on poliittinen. Politiikkoja nyt tunnetusti kiinnostaa aina enemmän moraaliposeeraus, kuin asioiden ratkaiseminen."
Näinhän se on, ei haluta leimautua "huumemyönteiseksi", vaikka oikea termi olisi haittojen, sekä kulujen vähentäjä, kuten myös ihmistragedioiden.
Yhdeltäkään kieltolain puolustajalta ei saa järkiargumenttia, miksi nykymallia pitäisi jatkaa, silti muutostakaan ei haluta, kun jotenkin pelätään että huumeiden laillistaminen tarkoittaisi jotain hippianarkiaa.
Ikäraja- ja laadunvalvonta, sekä haittaverotus, lailliset tarkasti säädellyt toimijat sen sijaan että rahanhimoiset diilerit myy kakaroille mitä sattuu, ei pitäisi olla vaikea valinta. Tuntuu silti olevan. Jotkut ilmeisesti haaveilee huumeettomasta utopiasta, 47v täydellisen epäonnistunutta huumeiden täyskieltoa ei ole opettanut mitään.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen Vastaus kommenttiin #5

Se ei ole opettanut mitään. Mutta jumalattomasti se on rahaa tuottanut, ainakin suuressa maailmassa tietyille tahoille. Pitäähän vaikkapa Yhdysvaltojen vankilat saada täyteen rikollisia että saadaan rahaa vankiloiden omistajille. Pitää myös myydä paljon täysin överi varustusta lainvalvonta organisaatioille. Saattaahan tuo huumekauppa tuoda niitä euroja myös niihin "oikeisiin" taskuihin, ehkä jopa täällä.

Meksikossa hallitus haluaa dekriminalisoida kaikki huumeet, he ovat vihdoinkin oppineet jotain, ja mahdollisuuksia oppimiseen on ollut paljon, tosin kartellit tuskin poistuvat jos/kun Yhdysvallot ei tuohon ehdotukseen suostu. https://www.newsweek.com/mexico-decriminalize-drug...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset