ToniVoutilainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen linja

Yli puolet keskustan kannattajista vierastaa hallituksen talouslinjauksia

”Yli puolet keskustan kannattajista suhtautuu kielteisesti hallituksen talouslinjauksiin.”

Järisyttävä mutta odotettu gallup:

Rinne I seisoo molemmat jalat tukevasti ilmassa paitsi talouspolitiikan myös poliittisen kannatuksensa osalta.

Hallituksella on takanaan eduskunnassa 117 edustajaa; ”Mutta tosiasiassa opposition rajapinta kulkee Keskustan sisällä.”

*

Presidentin- ja eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen linja

Julkaisen tänään uuden kirjani ”Suomen linja 2017”. Teoksessa kerron historian valossa, millainen Suomen poliittisen linjan tulisi lähi vuosina ja vuosikymmeninä olla. Avainasemassa ovat ensi vuoden presidentinvaalit ja seuraavan vuoden eduskuntavaalit.


Edustuksellinen kansanvalta ei toimi Suomessa. Maassamme toteutetaan politiikkaa, joka on vahingoksi Suomen kansalle ja jota kansan enemmistö ei kannata. Tulevissa valtiollisissa vaaleissa se punnitaan.


X X X

Suomen linja ratkeaa eduskuntavaaleissa

Sauli Niinistön asettautuminen ehdolle nimenomaan kansalaisliikkeen ehdokkaana neutraloi presidentinvaalin.

 

Niinistö esiintyy vaaleissa koko kansan presidenttinä, joka välttää ottamasta kantaa kiistanalaisiin linjakysymyksiin. Kokoomuspuolueella ei ole omaa presidenttiehdokasta. Muiden puolueiden ehdokkaat voivat profiloitua vain toisiaan vastaan. Presidentinvaaleissa ei synny keskustelua, jossa Suomen ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikan linja selkiintyisi.

 

Selkeyttä ja vakautta Suomen linjaan

Vain pieni vähemmistö suomalaisista tukee Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon. Kun suoralla Nato-jäsenyydellä ei ole kannatusta, liittoutumiseen pyritään Euroopan unionin kautta.

Liittoutumisen ajatus oli esillä jo unioniin liityttäessä. Silloin käyty keskustelu on palautunut elävänä mieleeni, kun olen kirjoittanut uutta näytelmääni ”Manu ja minä”.

Keskustan on palattava juurilleen

Keskustassa pohditaan, kuinka suhtautua Kansalaispuolueeseen.

On esitetty, että minun pitäisi erota Keskustan jäsenyydestä nyt kun Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Tämä vaatimus perustuu siihen, että Keskustan sääntöjen mukaan sen jäsen ei voi kuulua toiseen puolueeseen.  

En aio erota. Kansalaispuolue ei ole poliittinen puolue sanan tavanomaisessa merkityksessä. Jäsenyys siinä ei edellytä eroamista toisesta puolueesta.

Jotkut ovat ehdottaneet, että minut pitäisi erottaa Keskustan jäsenyydestä. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty.

Ristiriitaisia viestejä Suomesta

 

Ilmeisesti muutkin ovat tätä huomanneet, mutta kirjoitan asiasta silti. Se signaali joka menee muulle maailmalle Suomesta, on elintärkeä esim. ulkomaankaupan suhteen ja tuntuu maamme BKT tasossa!

( BKT eli Suomen kansantalous tarkoittaa Suomen kansantalouden muodostamaa taloudellista kokonaisuutta)

  • Ulkoministerimme puhui Englannissa vieraillessaan siitä, että Suomessa voidaan järjestää kansanäänestys EU jäsenyydettä. (EU jäsenyys on perustuslakiimme kirjattu pykälä)

Presidentti P.E. Svinhufvudin kadonnut "Testamentti kansalleni"

 

*

Ote kirjasta:
Kansan johtajat, jotka etukäteen tekevät laskelmia omaksi hyväkseen kansansa tuhoutumisen varalta, ja antavat näiden laskelmien vaikuttaa päätöksiinsä valtion asioita ratkaistaessa ja tekevät siinä mielessä palveluksia, menettelevät isänmaataan kohtaan edesvastuuttomasti. Sillä kansaa ei voi paeta. Se jää tuhon omaksi ../..

Suomi pelaa Venäjän pussiin Kreikka-neuvotteluissa

Kansainvälisten medioiden mukaan Suomi on euromaista aktiivisimmin asettunut vastustamaan Kreikan kanssa tehtävää sopimusta maan tukemisesta. Ilmeisesti nimenomaan perussuomalaiset ovat vaatineet äärimmäisen tiukan linjan omaksumista ja saattaneet tätä kautta Keskustan ja Kokoomuksen panttivangin asemaan.

Putinin Eurooppa-politiikan tavoite on Suomen pitäminen NATOn ulkopuolella

Presidentti Putinin Eurooppa-politiikan ykkösasia on Suomen pitäminen NATOn ulkopuolella

*

Päätoimittaja Markku Huusko kartoitti ansiokkaasti Suomen Venäjä-politiikan ajankohtaista käymistilaa, ja siinä ilmeneviä suuntautumisia.  http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182341-suomen-venajan-politiikka-muuttumassa

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä